Voorrang sleutelberoepen

Bij Vesteda vinden we het belangrijk dat mensen met een sleutelberoep, zoals de verpleegkundige, juf/meester, politieagent en brandweerman/-vrouw in de stad blijven wonen. Wij streven ernaar om kandidaat-huurders met deze cruciale beroepen te ondersteunen bij het vinden van een betaalbare huurwoning. Als u of uw partner werkzaam is in een sleutelberoep*, kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. Het is echter belangrijk op te weten, wanneer u uw interesse uit op een woning, dat u dient te beschikken over een jaarcontract of vast contract.

*Hoewel het hebben van een sleutelberoep van groot belang is, biedt dit geen garantie op het verkrijgen van een specifieke woning. Dit komt omdat Vesteda rekening houdt met diverse voorrangsgroepen, naast sleutelberoepen. Bovendien zijn er meer personen die tot de voorrangscategorieën behoren dan er beschikbare woningen zijn.

voorrang

Indien u een vast contract of jaarcontract (geen zzp’er) heeft voor minimaal 28 uur per week en een van de onderstaande beroepen uitoefent, komt u mogelijk in aanmerking ten opzichte van andere kandidaten die niet over enige vorm van voorrang beschikken.

  • In de zorg als: bevoegd verpleegkundige, verzorgende IG, gezinscoach of manager Jeugd, begeleider gehandicaptenzorg, dokter-, apotheker- of operatieassistent, praktijkondersteuner huisarts of anesthesiemedewerker
  • Als bevoegd leraar of docent in het primair (ook speciaal) of voortgezet onderwijs
  • Als politieagent die tot uitvoering worden gerekend volgens het landelijke functiehuis van de politie
  • Als brandweerman/-vrouw die tot uitvoering worden gerekend volgens het landelijk functiehuis van de brandweer

Een huurwoning moet betaalbaar zijn en blijven voor mensen met een sleutelberoep. Daarom is een goede match tussen uw woonwensen, uw budget en de hoogte van de huurprijs belangrijk.

Goed nieuws: uw onregelmatigheidstoeslag mag u meerekenen bij het maandinkomen. Let op! We rekenen met een jaargemiddelde. Lees op onze website een uitgebreide uitleg over onze inkomensvoorwaarden.

Huurprijs per maandAantal huurdersBruto norminkomen per maand
€700 – €1.00013.5 x de huur
€700 – €1.00024 x de huur
Meer dan €1.00013.5 x de huur
Meer dan €1.00024 x de huur

Interesse?

Geef tijdens de start verhuur uw woningvoorkeur(en) aan op het digitale inschrijfformulier. De start verhuur moment zal eind februari plaats vinden. Voeg de gevraagde documenten toe en noteer bij de inkomensgegevens ook uw onregelmatigheidstoeslag. Uiteraard moet ook worden voldaan aan alle andere (inkomens)criteria voor deze woningen. Deze criteria staan vermeld op onze website.

Aanmelden - wonen

Vul onderstaande formulier volledig in om je - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. Je maakt hiermee direct een account aan waarmee je later eventueel je inschrijving kunt voltooien.


Aanmelden - werken


Aanmelden

In dit project is zowel gelegenheid voor 'woon' als 'werk'. Over welke mogelijkheden wil je op de hoogte gehouden worden?

Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

Privacyverklaring